○ اگر سل به مغز سرایت کند: تهوع و استفراغ، گیجی و از دست دادن هوشیاری
با توجه به همهی موارد ذکرشده دقتکنید که بیماری سلیاک به صورت ارثی در خانوادهها ممکن است دیدهشود، به همین دلیل اگر فردی در خانوادهی شما سلیاک داشتهباشد، از پزشک خود بخواهید که برای شما نیز آزمایشهای لازم را انجامدهد. همچنین اگر شما یا فردی در خانواده یک عامل خطر برای بیماری سلیاک، مانند دیابت نوع ۱ دارید، از پزشک خود نیز بخواهید که آزمایشهای لازم را برایتان انجامدهد.
سل به عنوان یکی از بیماریهای التهابی گرانولومــاتوز دستهبندی میشود. ماکروفاژها، لنفوسیتها تی، لنفوسیتها بی و فیبروبلاستها از جمله سلولهایی هستند که جمع میشوند تا گرانولومها را تشکیل دهند. لنفوسیتها، ماکروفاژهای آلوده را احاطه میکنند. گرانولوم از انتشار میکوباکتریها جلوگیری کرده و یک محیط محلی را برای تعامل سلولهای سیستم ایمنی بدن فراهم مینماید.
متاسفم براتون به چند دلیل: ۱_تاهیونگ اشتباهه درستش تهیونگه ۲...
هنگامی که سیستم ایمنی بدن به گلوتن موجود در غذا واکنش بیش از حد نشان میدهد، برآمدگیهای کوچک پرزمانند (ویلیها) که در رودهی کوچک قرار دارند، آسیب میبینند. پرزها جذب ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در غذایی که میخورید را بر عهده دارند. اگر پرزهای (ویلی) رودهی شما آسیب دیدهباشد، نمیتوانید مواد مغذی کافی دریافت کنید، حتی اگر حجم زیادی غذا خوردهباشید.
افراد مبتلا به بیماری سلیاک غیر واکنشی ممکن است بیماریهای دیگری مانند باکتری در رودهی کوچک (رشد بیش از حد باکتری)، کولیت میکروسکوپی، عملکرد ضعیف پانکراس، سندرم رودهی تحریک پذیر یا عدم تحمل به دی ساکاریدها (لاکتوز و فروکتوز) نیز داشته باشند.
برای درمان سل فعال، از ترکیب داروهای ضدباکتری (آنتیباکتریال) استفاده میشود. رایجترین انواع دارو برای درمان سل، ریفامپین، پیرازینامید و استرپتومایسین هستند.
مشکلی که در بدن فرد مبتلا به سلیاک ایجاد میشود، صاف شدن پرز روده است.
بیشتر عفونتهای سل ریه را تحت تأثیر قرار میدهند و این علائم را به همراه دارند:
عدم تحمل لاکتوز: آسیب به رودهی کوچک شما ممکن است موجب شود که پس از خوردن غذاهای لبنی حاوی لاکتوز، حتی اگر حاوی گلوتن نیز نباشند درد شکمی و اسهال را تجربه کنید. بعد از اینکه آسیب وارده به رودهی شما بهبود یافت، ممکن است بتوانید دوباره محصولات لبنی را بخورید.
بیماری سل، فارغ از این که کدام قسمت بدن را درگیر میکند، با برخی علائم همراه است. از جمله این علائم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بسیاری از مردم، عفونت ظهور و افول دارد. تخریب و نکروز بافت اغلب با بهبود و فیبروز متعادل میشود.[۵۰] بافت متأثر، با جای زخم و حفرههای پُرشده با مواد نکروز پنیری جایگزین میشود. در بیماری فعال، برخی از این حفرهها به راههای هوایی نایژهها پیوسته و این مواد میتوانند با سرفه کردن بیرون بریزند.
سوء جذب در کودکان، میتواند علاوه بر علائمی که در بزرگسالان ایجاد میکند بر روی رشد کودک نیز تاثیرگذار باشد. با این وجود هیچ درمان موثری برای بیماری سلیاک وجود ندارد اما در اکثر افراد مبتلا به سلیاک، رژیم غذایی علائم بیماری سل فعال بدون گلوتن میتواند به بهبود علائم و ترمیم روده کمککند.
داروی استنشاقی پالمیکورت نیز، ممکن است سرفههای شدید سل ریوی را به طور موقت کاهش دهد، ولی اگر درمان کامل نشود، داروها اثرگذاری خود را از دست میدهند.